Світ

На відновлення Нотр-Дама виділили 10% від зібраної суми

Сума, яку наразі має церковна влада, становить 10% від всіх пожертвувань, вже зроблених через фонди.

Архієпископ Парижа Мішель Опет у понеділок, 8 липня, повідомив, що на відновлення Собору Паризької Богоматері через створені для цих цілей фонди вдалося зібрати 380 млн євро, але отримано поки лише 10% від цієї суми, повідомляє Інтерфакс.

«Те, що ми отримали, становить 38 млн євро. Це те, що ми отримали на руки», — сказав архієпископ Парижа в ефірі радіостанції RTL. За його словами, сума, яка наразі «є на руках», становить 10% від всіх пожертвувань, вже зроблених через фонди.

Він пояснив, що це пояснюється спеціальним механізмом, що діє для осіб та організацій, які вносять великі пожертвування. Цей механізм не дає можливість швидко почати витрачати гроші. Подібна система була введена французькою владою для того, щоб гарантувати використання коштів за призначенням.

Архієпископ зазначив, що зараз ремонтні роботи всередині Нотр-Дама тривають.

За даними Le Figaro, загальна сума пожертвувань, обіцяних з боку фізичних та юридичних осіб для відновлення собору, склала близько 850 млн євро.

Як повідомлялося, пожежа в соборі Паризької Богоматері виникла ввечері 15 квітня. У собору повністю обвалилися дах, шпиль, встановлений в XIX столітті, колони в нефі і годинник. Крім того, вогонь перекинувся на ліву вежу собору. З палаючого Нотр-Дама встигли винесли Терновий вінець, який, за переказами, був одягнений на голову Ісуса Христа незадовго до розп’яття. Твори мистецтва, які перебували в соборі, також вдалося врятувати.

У червні стало відомо, що на реконструкцію Нотр-Дама пожертвували лише 9% обіцяної суми. Так, із 850 мільйонів євро, обіцяних на реконструкцію, Собор Паризької Богоматері отримав тільки 80 мільйонів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net