Men's & Women's

Націоналісти в Індії закликали заборонити публічне носіння бурки і нікаба

женщиныКоаліційна в Індії націоналістична партія «Шив Сена» закликала прем’єр-міністра країни Нарендру Моді ввести заборону на публічне носіння бурки і нікаба за прикладом Шрі-Ланки, передає РІА Новини.

Уряд острівної держави з 29 квітня ввів заборону на носіння головних уборів, що закривають обличчя, в тому числі традиційних предметів мусульманського одягу: бурки і нікаба. Таке рішення було прийнято слідом за серією резонансних вибухів, які забрали, за даними МОЗ, життя 250-260 чоловік, в тому числі 42 іноземців.

«Ми вітаємо це рішення і закликаємо прем’єр-міністра Нарендру Моді наслідувати приклад ланкийского керівництва, ввівши заборону на носіння бурки і нікаба в Індії», — йдеться в зверненні «Шив Сена», опублікованому в газеті «Саамана».

У ньому наголошується, що такого роду «вимушені обмеження» дозволять службам безпеки уникнути складнощів при ідентифікації підозрілих осіб. «Люди, що носять закривають обличчя головні убори, можуть нести загрозу національній безпеці», — вважають в «Шив Сена».

У пасхальну неділю, 21 квітня, по Шрі-Ланці прокотилася серія з восьми вибухів, які прогриміли в тому числі в церквах і популярних серед іноземців великих мережевих готелях. Відповідальність за те, що трапилося взяла на себе терористичне угрупування ІГ. За інформацією влади Шрі-Ланки, на території острівної держави діють близько 130-140 членів цієї організації. За версією слідства, в скоєнні цих атак брали участь дев’ять терористів-смертників, особистості восьми з них вже встановлені.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net