Економіка

Нафтогаз знизив ціни для промспоживачів

Вартість газу для промислових споживачів у січні знизиться на 6% — до 6600-7286,4 гривні / тис. куб. м.

НАК Нафтогаз України знизила вартість природного газу для промислових споживачів і установ, що фінансуються з державного бюджету, на січень 2020 року, повідомляє компанія.

Згідно з повідомленням, вартість впаде на 6-6,1% — до 6600-7286,4 гривні / тис. куб. м (усі ціни вказано з ПДВ), — залежно від умов споживання та оплати.

Ціна на газ для промислових споживачів, які споживають від 50 тис. куб. м в місяць, за умови відсутності заборгованості за газ і на умовах передоплати, встановлена ​​на рівні 6600 гривень / тис. куб. м, на умовах оплати за фактом поставки — 7286,4 гривні / тис. куб. м.

При цьому для промислових споживачів, які споживають до 50 куб. м в місяць включно, ціна становитиме 7286,4 гривні / тис. куб. м.

Раніше стало відомо, що в першому кварталі 2020 року гарантована ціна на газ для населення становитиме 5,5 тис. грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів).

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення про фіксовану ціну на газ. Українці можуть підключитися до спеціальної програми Гарантована ціна на газ. Вона гарантує, що ціни на газ у платіжках будуть на рівні 8 гривень за кубометр протягом опалювального періоду.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net