Соціум

Найбільші французькі донори Нотр-Дама не перерахували ні цента для відновлення собору

Французькі мільярдери не виконали свої обіцянки про перерахування матеріальної допомоги для відновлення зруйнованого собору Паризької Богоматері, повідомляє Лента.Ру з посиланням на Bloomberg.

У благодійний фонд, створений для збору пожертви на реконструкцію постраждалого у пожежі національного пам’ятника, не надійшло ні цента, заявили представники ділових і церковних кіл.

У той же час, відзначає представник прес-служби собору Анрі Фіно, побоювання великих інвесторів пов’язані з бажанням знати, на що саме будуть витрачатися гроші. France Info пише, що вони чекають планів реконструкції і тільки після цього будуть переводити гроші в фонд.

Зараз зібрано дев’ять відсотків від обіцяних пожертвувань на реконструкцію. При цьому 90 відсотків грошей надійшли з США. «Американці дуже щедрі до Нотр-Даму, і пам’ятник дуже люблять в Америці», — резюмував президент благодійного фонду «Друзі Нотр-Дама» Мішель Піко.

У квітні повідомлялося, що сумарні пожертви на відновлення собору Паризької Богоматері перевалили за мільярд євро. До цього французька сім’я Арно, що володіє групою компаній Louis Vuitton Moet Hennessy, оголосила про пожертву 200 мільйонів євро на реставрацію собору Паризької Богоматері. Це в два рази перевищує пожертвування французьких бізнесменів Піно.