Men's & Women's

Найдорожчий Ferrari 250 GTO визнали витвором мистецтва

Італійський суд постановив зарахувати Ferrari 250 GTO до творів мистецтва. Це рішення означає, що модель не підлягає копіюванню, пише Motor.

Приводом для судового розгляду став позов, поданий Ferrari в комерційний суд Болоньї проти компанії Modena, вознамерившейся випускати репліки знаменитого 250 GTO. У судовій постанові йдеться про» особливі лінії кузова та естетичні елементи дизайну«, які роблять цю модель»воістину культовою». У Ferrari в свою чергу відзначили, що рішення про визнання автомобіля витвором мистецтва було винесено вперше в країні.

Оригінальна модель була випущена обмеженим тиражем 36 примірників в період з 1962 по 1964 рік. Тоді купе коштувало близько 18 000 доларів, а за півстоліття ціна підскочила до десятків мільйонів.

У 2018 році один з 36 автомобілів було пущено з молотка за рекордну на той момент для аукціону суму 48,4 мільйона доларів, а ще одну машину придбали приватним чином за 80 мільйонів. Не виключено, що після рішення італійського суду в цінниках на 250 GTO з’явиться ще один нуль.