Men's & Women's

Найменший немовля в світі (відео)

Цю маленьку вдалося врятувати від смерті і виходити в одній з клінік Сан-Дієго американського штату Каліфорнія. Народилася вона в грудні 2018 року, була не більшою яблука і важила всього 245 грамів. Лікарі вирішили викликати передчасні пологи на 23-му тижні вагітності, так як помітили, що дитина в утробі не росте, а це могло негативно позначитися на організмах і матері, і дочки.

«Коли новонароджений важить всього 245 грамів, то його виживання під великим питанням», — каже одна з медсестер.

«Вони сказали моєму чоловікові, що у нас всього годину, щоб побути з нею, і що потім вона нас покине, розповіла мама дівчинки, яка побажала залишитися невідомою. — Але цю годину перетворився на два, а потім і в цілий день, а там і тиждень минув».

Після народження дитини відразу ж помістили в спеціальний інкубатор, де він і залишався до сих пір. Тепер дівчинка важить вже 2 кілограми, і її можна забрати додому. Вона стала найменшим у світі немовлям, якому вдалося вижити.

«Я хочу вийти з лікарні, я хочу додому. Ми повернемося додому сьогодні, — говорить щаслива мама. — Це день ми не забудемо ніколи. Думаю, ми повинні відзначати його щороку, повинні відзначати завжди. Це особливий момент для нас всіх».

https://www.youtube.com/watch?v=8_MuRG8dhuQ