Здоров’я

Народні методи лікування хвороб, від яких більше шкоди, ніж користі

5 спростувань найбільш популярних і ,на перший погляд, корисних методів боротьби з хворобами.

Чи завжди традиційні поради наших бабусь стосовно легких нездужань абсолютно безпечні? 5 спростувань найбільш популярних і,на перший погляд, корисних методів боротьби з хворобами, інформує Ukr.Media.

Категорично не можна пити гаряче молоко при захворюваннях горла

При захворюваннях горла на поверхні слизової рота активно розвиваються бактерії. Якщо пити такий жирний напій, як молоко, ще й тепле, на горлі створюється прекрасна захисна плівка з жиру. А під нею згубні бактерії починають розвиватися і розмножуватися у 20 разів швидше, ніж у звичайних умовах. При застудах і захворюваннях носоглотки слід пити якомога більше теплої води або чаю, але ніяк не молока. Велика кількість випитої рідини сприяє швидкому одужанню, а от тепле молоко пити не варто.

Цікавий факт! Цей міф про користь гарячого молока при хворобах горла виник тому, що воно знеболює. Але це помилкова користь. Знеболення ніяк не виправдовує вірусне розмноження згубних бактерій під жирною плівкою.

Не можна відразу ж починати гріти вражений м’яз або орган

При враженні м’яза хворі традиційно починають його гріти: наносять розігріваючі мазі, пов’язують вовняні хустки, прикладають грілки. Але це вкрай небезпечно. Адже якщо біль виник раптово, це означає, що може виникнути гостре запалення тієї або іншої тканини тіла. Але фатальна помилка в тому, що при гострому запаленні нервові кінці органів або м’язів від впливу тепла тільки ще більш запалюються. Життя пацієнта стає справді нестерпним. Біль лікують прикладанням холоду. А деякі запалення тільки медикаментозно, але зовсім не зміною температур.

Пити трави при гастриті — суперечлива порада

Пити трави при гастриті й болях у шлунку дуже підступна порада. Коли ідеться про корисні трави, то спершу на думку спадають м’ята і меліса, які вирощуються майже на кожному городі. І саме ці дві рослини радикально шкідливі при запаленнях шлунка. Вони можуть викликати блювоту або посилення болю. Тому краще звернутися до фармацевта й попросити спеціальний збір від гастриту.

Мед при гнійній ангіні з нальотами — іноді квиток на той світ

Мед при важкій ангіні?! Не хочемо лякати, але це може спричинити смерть. Цей щільний продукт подразнює нальоти від ангіни так сильно, що це може викликати набряк горла і задуху. У жодному випадку при ангіні з нальотами не можна їсти мед ложками. Краще пити розчин з теплої води з невеликим вмістом розведеного меду й імбиру, але не їсти мед ложками. Крім того, мед — це потужний алерген, практично топовий у світі. А коли організм хворіє, схильність до виникнення алергічних реакцій вища.

Зірваний подорожник одразу прикласти до свіжої подряпини — шлях до гангрени

Ви щойно подряпалися, перебуваючи на природі, і намагаєтеся додати до свіжої подряпини зірваний у лісі лист подорожника?! Це прямий шлях до зараження крові. Щоб почати лікувати поріз подорожником, слід попередньо промити листя, а потім розтерти його, щоб почав виділятися сік. Після цього потрібно дуже ретельно промити рану проточною водою (але куди краще ще і продезінфікувати будь-яким спиртовим засобом, чи то горілкою або лосьйоном), і тільки потім прикладати листя подорожника до рани.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net