Прогрес

NASA відкриє космічну станцію для приватних мандрівників

NASA оголосила в п’ятницю, що відтепер Міжнародна космічна станція відкрита для приватних осіб, повідомляє Associated Press.

Відзначається, що перший політ приватних астронавтів відбудеться не пізніше наступного року.

Тим не менш, любителям цієї екзотичної подорожі доведеться накопичити грошей: квиток на космічну станцію коштуватиме 58 млн. доларів. Крім того, як повідомив фінансовий офіцер агентства Джефф ДеВелт, за одну ніч постою приватні мандрівники повинні буду платити 35 тисяч доларів. Поїздка на станцію триватиме до 30 днів.

«Якщо приватний астронавт прибуде на станцію, він повинен буде заплатити нам за безпеку, харчування, воду і все в цьому роді», — сказав ДеВелт.

Для польоту на космічну станцію мандрівникам не обов’язково бути громадянами США. Єдиною умовою є те, що політ повинен бути здійснений на ракеті, керованої США.

З моменту закриття програми шаттла в 2011 році NASA випускала астронавтів на космічну станцію на російських ракетах. Тепер агентство уклало контракт з компаніями SpaceX і Boeing для здійснення польотів в майбутньому. Для того, щоб попрямувати до орбіти, приватні особи повинні будуть укласти угоди саме з цими компаніями.