Світ

Нашестя сарани в Сомалі та Ефіопії стало найбільш спустошливим за 70 років

Комахи пожирають посіви та траву на пасовищах.

Тисячі гектарів сільськогосподарських посадок і пасовищних площ зазнали нальоту сарани в Сомалі. Вчені вже кажуть, що подібної за масштабами напасті тут не було щонайменше чверть століття. І найімовірніше, комахи не планують зупинятися у своїй чорній справі. У даний момент завдано шкоди більш ніж сімдесяти тисячам гектарів не тільки в Сомалі, але і в Ефіопії, інформує Ukr.Media.

Якщо надзвичайна ситуація не буде ліквідована, це загрожує продовольчим постачанням і взагалі життю селянських громад в обох державах.

Так звана «саранова чума» набагато більш серйозна, ніж про це думали раніше. Негативні наслідки для аграрної галузі посилюються також рясними дощами на території Східної Африки. В результаті локальних катаклізмів за минулі місяці була зафіксована загибель сотень людей. На жаль, не скрізь державні служби поспішають надати допомогу постраждалим. Міжнародні організації, готові підтримати місцевих жителів, також стикаються з наслідками політичної нестабільності в регіоні. Багато хто згадує епізоди навали комах, які все знищують, описані в Біблії.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net