Світ

НАТО завершило модернізацію системи ПРО в Румунії

З авіабази Девеселу буде виведений тимчасово розміщений там американський комплекс ППО THAAD.

У Румунії на авіабазі Девеселу завершилася планова модернізація системи ПРО Aegis Ashore. Про це повідомляється на сайті НАТО.

«Система протибалістичного захисту НАТО Aegis Ashore в Румунії пройшла давно заплановану модернізацію, яка завершилася в п’ятницю, 9 серпня, — йдеться в повідомленні. — Ця модернізація проходить у всіх наявних у США системах Aegis (морського і сухопутного базування) і не надає комплексу Aegis Ashore ніяких наступальних можливостей».

Деталі модернізації в заяві НАТО не розкриваються. При цьому підкреслюється, що з бази Девеселу буде виведений тимчасово розміщений там на весь період робіт американський комплекс ППО THAAD.

Авіабаза Девеселу була побудована Радянським союзом у 1952 році. У 2010 році Румунія дала згоду НАТО на розміщення там бази ППО і ПРО, яка дає широкі можливості з моніторингу повітряного простору в Чорноморському регіоні і над Південним військовим округом Росії.

Також у Девеселу розміщено майже тисячу американських і румунських військових для посилення східного флангу НАТО.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що НАТО запросило у США розміщення системи THAAD у Румунії для підтримки протиракетної оборони.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net