Здоров’я

Названо безкоштовні медичні послуги для українців з 2020 року

Медустановам, за програмою медичних гарантій, у 2020 році Нацслужба здоров’я планує платити 8500 грн за пологи, 19 500 грн за лікування від одного інсульту, а 15 800 грн — від інфаркту.

У Національній службі здоров’я України (НСЗУ) повідомили, які послуги будуть безкоштовними за програмою медичних гарантій у 2020 році. Про це повідомили в пресслужбі НСЗУ.

Зокрема, установам охорони здоров’я, за програмою медичних гарантій, у 2020 році Нацслужба планує платити 8500 грн за пологи, 19 500 грн за лікування одного інсульту і 15 800 грн — інфаркту.

«Ці послуги будуть повністю безкоштовними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу із своїх податків», — йдеться в повідомленні.

У Нацслужбі відзначили, що програма медичних гарантій (або гарантований пакет медичних послуг) прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині вже у 2020 році.

У програму медичних гарантій увійдуть послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги і реабілітації. Чіткий перелік безкоштовних для українців медичних послуг буде відомий після затвердження Державного бюджету на 2020 рік.

Головним фокусом програми, як наголошується, будуть медичні послуги, пов’язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога при пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Саме за ці послуги НСЗУ платитиме медичним установам за пріоритетним тарифом, який дозволить пацієнтам отримувати ці послуги безкоштовно і відповідної якості.

Раніше МОЗ пояснило, які ліки в лікарні видаватимуть безкоштовно. Пацієнтам з наступного року безкоштовно видаватимуть у лікарнях ті ліки, які входять у Національний перелік.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net