Соціум

Названо найбільш завантажені станції київського метро

Найбільш завантаженою станцією метро Києва за вісім місяців 2019 року стала станція Академмістечко. Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену.

Загалом за вказаний період підземкою скористалися майже 322 млн пасажирів.

«Найпопулярнішою традиційно залишається червона лінія метрополітену — 132,245 млн осіб. Найбільш завантаженою тут є станція Академмістечко (13,743 млн пасажирів)», — йдеться в повідомленні.

Понад 12 мільйонів поїздок зафіксовано також на станціях Лісова і Вокзальна. Найменше пасажирів перевезла станція Дніпро (652,2 тис).

«Другою за пасажиропотоком є ​​синя лінія — 112,311 млн поїздок. Максимальний пасажиропотік був на станції Мінська (10,934 млн осіб). Понад 9 млн поїздок було також на станціях Почайна і Контрактова площа», — повідомили в КП.

Мінімальна кількість пасажирів на Оболонсько-Теремківської лінії зафіксована на станції Виставковий центр (3,297 млн ​​осіб).

«Зелена лінія підземки перевезла 77,371 млн пасажирів. Вона найменш завантажена в столичній підземці. Найбільше пасажирів зафіксовано на станції Позняки — 9,73 млн осіб. Доганяє її майже з таким самим показником станція Лук’янівська — 9,192 млн пасажирів. А найменше поїздок було на станції Червоний хутір — 1,1 млн», — повідомили в Київському метрополітені.

Нагадаємо, що раніше в Київському метрополітені назвали фактори, що впливають на збільшення пасажиропотоку в столичній підземці, через які виникає тиснява і черги.

Також повідомлялося, що Київський метрополітен повернувся до жетонів через масовий збій системи продажу Kyiv Smart Card.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net