Світ

Названо п’ять найбагатших міст планети

ChicagoЕксперти журналу Forbes назвали міста, де влаштувалися найбагатші люди планети, загальний стан яких перевищує $1,5 трлн.

Як правило, підприємці можуть жити в будь-якій точці світу, але найчастіше вони вибирають одні й ті ж міста. Перше місце в рейтингу зайняв Нью-Йорк, де проживають 84 людини, загальний стан яких становить понад 469 мільярдів доларів.

Найбагатшим забудовником міста є президент країни Дональд Трамп, а найбагатшою людиною Нью-Йорка став колишній мер Майкл Блумберг, який заробив 55 мільярдів доларів.

На другому місці опинився Гонконг, де низькі податкові ставки, принципи вільного ринку, а також відсутні бюрократичні перепони. Гонконг є одним з найпривабливіших міст для розвитку бізнесу. У цьому місті живуть 79 мільярдерів, які мають загальний капітал в $ 355,5 млрд.

Третє місце в списку віддано Москві, де проживають близько 70 мільярдерів. Тут працює більше половини всіх російських банків. Також столиця Росії — це культурний і промисловий центр країни.

На четвертому місці опинився Пекін, де проживає 61 мільярдер, а п’ята позиція Лондона, який для проживання і розвитку бізнесу вибирають багато заможні люди.