Прогрес

Названо реальні масштаби кліматичної катастрофи

Людство вже не зможе зупинити танення вічної мерзлоти, що призведе до підвищення рівня світового океану і загрозу життю мільярдам людей.

У доповіді Міжурядової групи експертів зі зміни клімату складений прогноз і названі реальні масштаби майбутньої кліматичної катастрофи. Про це повідомляє The Guardian.

За прогнозами вчених, глобальне потепління до 2050 року загрожуватиме більш ніж мільярду жителів Землі підвищенням рівня світового океану.

Кліматологи стверджують, що зупинити танення льодовиків людству вже не вдасться. Також загинуть або значно зменшаться популяції морських тварин.

Посилення штормів і підвищення рівня світового океану призведуть до затоплень островів і посилення штормів. А якщо не скоротити викиди парникових газів, рівень моря може піднятися на кілька метрів, що завдасть збитку в кілька трильйонів доларів у рік, змусить мігрувати мільйони, і зашкодить мільярдам людей.

Передбачається, що рівень світового океану підніметься на 61-110 сантиметрів, а до 2300 підвищення може скласти чотири метри.

Раніше повідомлялося, що в усьому світі проходить глобальний кліматичний страйк. Також писалося, що в Києві «жива» купа сміття ганялася за людьми.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net