Світ

Ненсі Пелосі виступила із заявою з нагоди 104-ї річниці початку Геноциду вірмен

Нэнси ПелосиСпікер Палати представників Ненсі Пелосі зробила таку заяву у зв’язку зі 104-ою річницею з дня початку Геноциду вірмен:

«Сто чотири роки тому Османська імперія почала жахливе систематичне вбивство понад 1,5 мільйона невинних вірменських чоловіків, жінок і дітей. Вже понад століття вірменський народ мужньо виступає проти тих, хто намагається переписати історію і заперечувати геноцид вірмен.

У нас є моральне зобов’язання пам’ятати про ці варварських актах етнічної чистки і продовжувати визнавати правду про це темному плямі в світовій історії. Щоб вшанувати пам’ять загиблих і страждання тих, хто вижив, ми твердо і недвозначно засуджуємо всі спроби принизити або звести до мінімуму ці огидні злочини.

З нагоди цієї траурної дати все миролюбні люди повинні продовжувати виступати проти насильства, фанатизму, ненависті і дискримінації, де б і коли б це не сталося. Керуючись цією місією, ми можемо працювати разом, щоб виправити помилки історії і побудувати майбутнє надії, миру і свободи для всього людства».

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп направив послання з нагоди трагічної дати в історії Вірменії.