Світ

New York Times відмовилася від політичних карикатур

Газета The New York Times оголосила про відмову від щоденних політичних карикатур у своєму міжнародному виданні, через кілька тижнів після вибачень за публікацію карикатури на ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, яку визнали антисемітською, передає AFP.

На карикатурі Нетаньяху був зображений у вигляді собаки-поводиря в нашийнику з «Зіркою Давида» і сліпий Дональд Трамп в кіпі.

Карикатура викликала бурю обурення в єврейській громаді, коли посол Ізраїлю в ООН порівняв малюнок з вмістом нацистського пропагандистського таблоїду Der Sturmer.

Редактор Джеймс Беннет сказав, що газета планує на рік припинити показ політичних коміксів в міжнародній друкованій версії Times.

Рішення вступить в силу 1 липня.

Патрік Чаппатт, один з провідних карикатуристів газети, сказав, що рішення було безпосередньо пов’язане з пародією на Нетаньяху.

«За останні роки деякі з кращих карикатуристів … втратили свої позиції, тому що їх видавці визнали свої роботи занадто критичними по відношенню до Трампу. Може, нам варто почати турбуватися», — написав Чаппатт на своєму особистому сайті.