Аналітика

Newsweek: Радники Трампа запропонували йому визнати Геноцид вірмен

Радники Дональда Трампа запропонували йому кілька варіантів тиску на Туреччину, і одним з варіантів було визнання Геноциду вірмен. Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті Newsweek.

Як повідомив виданню представник Ради національної безпеки США, одна з обговорюваних тактик була загроза визнати вбивство мільйонів вірмен і представників інших етнічних меншин в Османській імперії як геноцид.

У статті наголошується, що сенатори Боб Менендез, Тед Круз, кандидати в президенти США Елізабет Уоррен і Камала Харріс, а також Тулса Габбард підтримали резолюцію про визнання геноциду вірмен. Серед знаменитих адвокатів питання також зірка реаліті Кім Кардашян.

Президенту були представлені кілька планів по реалізації виведення військ з Сирії. Плани включали в себе заходи економічного і політичного тиску, але «замість цього Трамп віддав перевагу поспішного відступу, щоб уникнути подальшого зіткнення між двома силами, які США вважають дружніми».

У статті нагадується, що «Трамп пригрозив підвищити тарифи на сталь, призупинити переговори по торговельній угоді на 100 мільярдів доларів, але не використав дипломатичний важіль Геноциду вірмен».

Однак, угода між США і Туреччиною про припинення вогню, була зустрінута з обережним скептицизмом тими, хто боїться, що історія повториться. У заяві, направленій в Newsweek, Вірменської асамблеєю Америки, відзначається, що організація розділяє занепокоєння конгресменів щодо того, що курдські союзники США, а також інші етнічні меншини в тому числі вірмени і ассірійці знаходяться в небезпеці.

«Міжнародне співтовариство не повинно залишатися осторонь і спостерігати за жахливими злочинами Туреччини щодо етнічних і релігійних меншин Сирії. Наш обов’язок захищати тих, чиє життя знаходиться під загрозою, і наша відповідальність не допускати вчинення звірств», — заявили в Асамблеї.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net