Men's & Women's

Нездорова атмосфера на роботі може вплинути на поведінку жінки в сім’ї

«Токсичне» офісне середовище може вплинути на внутрішні відносини у сім’ї.

Під час вибору нового місця роботи найчастіше увага приділяється можливості кар’єрного зростання, графіку роботи, сумі окладу. Проте є, щонайменше, ще один чинник, який потрібно враховувати, якщо справа стосується жінки, яка є матір’ю. Важливо розуміти, з ким доведеться працювати. Небезпечне офісне середовище може вплинути на внутрішні стосунки у сім’ї, інформує Ukr.Media.

Деякі психологи рекомендують більш ретельно підходити до питання вибору професії та місця роботи. Давайте розглянемо, як це може вплинути на спілкування з дитиною.

«Токсичний» офіс

Коли колеги діляться своїми враженнями про роботу, то більшість негативних відгуків стосуються керівництва. Насправді виявляється, що керівникові не завжди потрібно підвищувати голос, щоб створити напружену атмосферу. Як правило, незадовільні умови праці пов’язані з відсутністю турботи про працівників. Негативні відгуки колег, відсутність такту, грубість, образливі висловлювання можуть будь-кого відвернути від колективу.

Психологи провели дослідження, в якому взяли участь 146 подружніх пар. Жінкам було запропоновано поділитися своїми враженнями з чоловіками про те, як у них складалися стосунки на роботі та наскільки ефективними вони вважали себе вдома. Чоловік мав виявити зв’язок між тим, як пройшов трудовий день дружини і як це вплинуло на її поведінку вдома.

У результаті з’ясувалося, що напружена атмосфера в офісі найчастіше переносилася в сім’ю. Особливо це виявилося в тих колективах, де колеги використовували авторитарний стиль спілкування.

Наслідки негативних стосунків на роботі

Дослідження показало, що найбільш негативний спосіб виховання — агресивний вплив на дитину. Наприклад, коли мати встановлює безліч правил або карає своє чадо за будь-яку провину, контролює кожен його крок. Такі батьки не бачать необхідності пояснювати своє рішення і надавати моральну підтримку. У результаті у дітей виникають проблеми, а свої емоції вони вихлюпують поза домом. Це може проявлятися в сором’язливості, прояві агресії, лякливості чи навіть депресії. Їм стає важко направляти свою енергію в позитивне русло, налагоджувати стосунки з однолітками.

Негативне ставлення колег до жінки небезпечне ще й тим, що воно може змусити її думати про те, що вона неспроможна не тільки на роботі, але і вдома. Це пояснює, чому такі матері прагнуть тримати дітей у строгості і намагаються контролювати все, що відбувається в їхньому житті.

Як змінити ситуацію

Для того щоб вирішити проблему в колективі, можна поговорити з керівництвом про ситуацію «нездорового» середовища або змінити напрям діяльності. Також доведеться переглянути погляди на свій стиль поведінки вдома. Зокрема, психологи рекомендують залишати робочі проблеми в стінах офісу.

Попри те що дослідження вже закінчене, питання залишається актуальним. Фахівці продовжать роботу в цьому напрямку, можливо, будуть проведені додаткові опитувань. Це дозволить виявити проблемні моменти та знайти шляхи для їхнього вирішення.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net