Політика

Норвегія виділить Україні 4 млн доларів

Одна з головних цілей проекту — поліпшення послуг фізичної та психологічної реабілітації для поранених українських військовослужбовців.

Уряд Норвегії прийняв рішення виділити на фінансування проекту співробітництва з Україною в сфері охорони здоров’я майже 4 млн доларів. Про це повідомляє посольство України в Норвегії.

Як зазначив посол України в Норвегії В’ячеслав Яцюк, таке рішення відкриває шлях до створення нового напряму взаємовигідного співробітництва між країнами.

«Особливо важливе значення для України має те, що одна з головних цілей проекту спрямована на поліпшення послуг української медицини в області фізичної і психологічної реабілітації, наданих пораненим українським військовослужбовцям та іншим постраждалим громадянам», — сказав дипломат.

Проект також передбачає співпрацю в захисті від інфекційних захворювань і профілактиці та лікуванні деяких видів хвороб. Для втілення проекту, який розпочнеться в цьому році, будуть притягнуті ряд лікувальних та науково-дослідних установ України та Норвегії.

Витрати, пов’язані з реалізацією проекту, будуть розподілені між Україною і Норвегією.

«Уряд України високо цінує рішення уряду Норвегії виділити на фінансування проекту 37 млн ​​норвезьких крон (майже 4 млн доларів США)», — підкреслив Яцюк.

Раніше повідомлялося, що Німеччина виділить Міноборони України 1,5 млн євро для придбання медичного обладнання. Кошти будуть виділені на придбання мобільних рентген-апаратів, цифрових хірургічних машин і ангіографів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net