Прогрес

Ноутбук з подвійним дисплеєм продемонстрований на виставці Computex на Тайвані

Всілякі новинки електроніки — від ігрових приставок, процесорів і ноутбуків до наборів віртуальної реальності і роботів — представлені на виставці інформаційних і комп’ютерних технологій Computex-2019, яка відкрилася у вівторок у Тайбеї (острів Тайвань). В її роботі беруть участь майже 1,7 тис. компаній, серед них такі гіганти, як Intel, Dell, Microsoft, повідомили організатори, передає ТАСС.

Тайванський виробник Asus представив ноутбуки ZenBook Duo і ZenBook Pro Duo з двома екранами. Їх особливістю стала наявність другого сенсорного дисплея. На нього можна виводити додаткову панель управління і різні додатки. Крім того, користувачі зможуть налаштувати його і як продовження основного екрана. Новинка надійде в продаж в третьому кварталі року, ціна поки не анонсується.

На честь свого 30-річчя компанія Asus представила новий смартфон — ZenFone 6 Edition 30. Він створений на базі моделі ZenFone 6 і буде випущений обмеженим тиражем в 3 тис. примірників.

Інші новинки

Ще один Тайванський електронний гігант Acer продемонстрував ноутбук ConceptD 7, що належить новій серії ConceptD, анонсованої в квітні. Він являє собою робочу станцію, оснащений потужною відеокартою NVIDIA Quadro RTX 5000 і розроблену спеціально для інженерів і графічних дизайнерів.

Компанія HP представила на Computex 2019 гібридний планшетний комп’ютер Elite x2 G4, побудований на апаратній платформі Intel. Він буде поставлятися в декількох модифікаціях.

Китайський гігант Lenovo пропонує увазі відвідувачів перший ноутбук з вбудованим 5G-модемом, який буде працювати на базі процесора Snapdragon 8cx від американської компанії Qualcomm.

Виставка триватиме до 1 червня, за п’ять днів її відвідають десятки тисяч осіб. У ці дні також пройдуть різні тематичні семінари і форуми. Крім того, до уваги фахівців та інвесторів представлено 402 інноваційних стартап-проекти компаній з 24 країн.