Прогрес

Нові сонячні батареї, розроблені вченими, можна використовувати у приміщеннях

Планується, що такі батареї випускатимуться масово.

Міжнародна група вчених з Китаю і Швеції створила перші у світі сонячні батареї, призначені для використання у приміщенні. Їх вистачить для того, щоб забезпечити електрикою домашні гаджети та техніку, інформує Ukr.Media.

Фахівці подумали про те, що можна переробляти не тільки сонячні промені, але й інші. Вони розробили батареї, здатні поглинати світло навіть у приміщенні, причому для них підійде навіть те, що виходить від приладів освітлення або іншої техніки, наприклад, екранів комп’ютерів. Така розробка вимагала незвичайних технологічних рішень, і вони були знайдені.

Перші у світі сонячні батареї для використання у приміщенні виконані на основі органічних елементів, а не кремнію, як класичні аналоги. Це дозволяє зробити їх більш легкими й тонкими, а також значно здешевити виробництво.

Вчені відзначають, що ця розробка не зможе забезпечити електроенергією весь будинок, однак її буде достатньо для використання окремої побутової техніки, зарядки для гаджетів або освітлення невеликих приміщень.

Зараз фахівці працюють над вдосконаленням технології та готують свої сонячні батареї для масового виробництва. Зараз не відомі їх точні технічні характеристики та вартість, що викликає певний скепсис з боку експертів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net