Прогрес

Новий український потяг пройшов випробування

Дизель-поїзд успішно пройшов випробування і рекомендований до експлуатації. Тепер завод випустить пробну партію з шести поїздів.

Новий дизель-поїзд ДПКр-3 для регіональних пасажирських перевезень, створений на Крюківському вагонобудівному заводі (КВБЗ), пройшов випробування і рекомендований до експлуатації. Про це повідомляє прес-служба заводу.

Відзначається, що таке рішення 17 грудня прийняла міжвідомча комісія на чолі з виконуючим обов’язки директора з інженерно-технічного забезпечення Укрзалізниці Сергієм Мямліним.

«За комфортністю, функціональними можливостями, м’якістю руху і безпекою поїзд не поступається аналогам відомих західних компаній і, на думку провідних фахівців, представників науки і залізничників, сподобається пасажирам», — йдеться в повідомленні.

Комісія дозволила заводу виготовлення дослідної партії з шести поїздів по три вагони в складі кожного.

Довідка: регіональний дизель-поїзд ДПКр-3 складається з трьох вагонів. У поїзді передбачено 170 місць для пасажирів. У проміжному вагоні першого класу крісла розташовані за схемою 2х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині не менше 490-500 мм, обладнані вони індивідуальними розетками з USB-роз’ємом. У головних вагонах другого класу крісла розташовані за схемою 3х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині — не менше 450 мм. У холодну пору року планується використання рідинних обігрівачів: всього шість — по два на кожен вагон. Також передбачений і електропідігрів салону, що забезпечить економію дизельного палива і попередній підігрів салону перед подачею на посадку в холодні дні.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net