Здоров’я

Оброблені продукти ведуть до переїдання і набору ваги – дослідження

Вживання обробленої їжі сприяє переїдання і поширенню ожиріння, як з’ясували фахівці Національних інститутів охорони здоров’я США. Цікаво, що свіжі продукти такого ефекту не викликають.

У контрольованому випробуванні, опублікованому в журналі Cell Metabolism, взяли участь 20 осіб, середній вік яких досягав 31 року. Протягом двох тижнів кожен доброволець отримував спочатку оброблену їжу, потім переходив на необроблені продукти. Піддослідні приймали їжу 3 рази в день, пили бутильовану воду і мали доступ до відповідних їх дієті закусок протягом всього дня.

Оброблена їжа включала в себе сухий сніданок, незбиране молоко з додаванням клітковини, маргарин і мафін. Альтернативна дієта складалася з фруктів, ягід, оливкової олії і грецького йогурту.

Виявилося, що в перші два тижні добровольці споживали на 508 кілокалорій в день більше, ніж в наступні дні дослідження. Їх вага збільшилася приблизно на кілограм, також спостерігалося зростання жирових відкладень. Проте вживання необробленої їжі протягом такого ж періоду часу повертало показники здоров’я в норму.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net