Прогрес

Очевидець показав відео виверження вулкана в Зеландії

Кількість померлих від виверження вулкана в Новій Зеландії зросла до 18. Близько 20 осіб залишаються в реанімації з важкими опіками.

Очевидець оприлюднив відео трагедії на острові Вайт-Айленд у Новій Зеландії, де під час туристичних екскурсій сталося виверження вулкана. Про це пише BBC News.

Кількість загиблих унаслідок виверження досягла 18 осіб, ще двох розшукують. За даними поліції, їхні тіла можуть знаходитися у водах біля острова Вайт-Айленд, проте несприятливі погодні умови вже другу добу перешкоджають пошуковій операції.

Також повідомляється, що поліція опублікувала список ідентифікованих жертв. Під час події на острові були 47 осіб. Сімнадцять імен озвучили, а одного, хто помер уже в госпіталі, не назвали. Двоє з названих досі вважаються зниклими безвісти.

Рятувальники розповіли раніше, що евакуювали щонайменше 23 осіб. Близько 20 осіб залишаються в реанімації з важкими опіками.

Раніше повідомлялося, що жертвами виверження стали 16 осіб. У лікарнях залишаються ще понад 20 осіб, дехто з них — у критичному стані.

Нагадаємо, виверження вулкана на острові Вайт-Айленд сталося 9 грудня. За даними поліції, на момент події в околицях і на острові перебувало 47 осіб.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net