Світ

Оман намагається знизити напруженість у відносинах між США та Іраном

Оман спільно з іншими сторонами» намагається знизити напруженість у відносинах між Сполученими Штатами та Іраном, повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Оману.

Глава Міл Омана повинен зустрінеться в Тегерані з Міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. «Існує небезпека, що вибухне війна, яка завдасть шкоди всьому світу … Обидві сторони, і американці, і іранці, усвідомлюють цю небезпеку», — заявив Оманський міністр в інтерв’ю арабському виданню.

Оман підтримує дружні зв’язки як зі Сполученими Штатами, так і з Іраном і раніше був важливим посередником для двох країн, які розірвали дипломатичні відносини в 1980 році. Напруженість між Іраном і США в останні кілька тижнів зросла. Вашингтон направив авіаносець і бомбардувальники сил на Близький Схід, щоб продемонструвати свою силу проти того, що офіційні особи США називають погрозами Ірану.

Ще одна країна, яка намагається запобігти конфронтації в регіоні, — Ірак. Прем’єр-міністр Адель Абдул Махді заявив раніше, що Багдад відправить делегації в Вашингтон і Тегеран, щоб допомогти знизити напруженість.