Світ

Орбан обговорював з Трампом покупку ракет ППО середньої дальності

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що обговорював питання про купівлю ракет ППО середньої дальності в ході зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, щоб підтримати нинішню захист критичної інфраструктури, передає Reuters.

За його словами, він попросив Трампа допомогти почати видобуток природного газу на румунській ділянці Чорного моря, що буде зроблено за участю США, щоб забезпечити альтернативу російському газу.

Зустріч Трампа і Орбана відбулася 13 травня у Вашингтоні. За підсумками переговорів у Білому домі заявили, що два лідери підтвердили свою відданість НАТО і своїм демократичним інститутам управління». У заяві також говориться, що лідери двох країн обговорили «як краще підвищити пильність щодо неконтрольованої глобальної міграції і усунути нечесну торговельну та інвестиційну практику Китаю».

Орбан, який займав пост прем’єр-міністра Угорщини з 1998 по 2002 рр. і повернувся до влади в 2010 році, піддається критиці з боку Євросоюзу, членом якого є Угорщина, а також з боку правозахисних організацій, які відзначають погіршення ситуації з правами людини і послаблення демократії в країні.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net