Аналітика

Палата представників США проведе історичне голосування по визнанню геноциду вірмен — Конгресмен

Наступного тижня в Палаті представників США на обговорення і голосування буде винесено резолюцію про визнання геноциду вірмен. Про це на своїй сторінці в Twitter написав член Палати представників США, співголова комісії Конгресу з вірменських питань Френк Паллоне.

«Наступного тижня Палата представників США проведе історичне голосування про офіційне визнання Геноциду вірмен. Америка повинна висловитися проти злочинів проти людяності, тим більше, що Туреччина в Північній Сирії загрожує новою кампанією по етнічним чисткам », — підкреслив він.

Вірменська асамблея Америки повідомляє, що збільшується число прихильників резолюції. «ВАА високо цінує зусилля членів Комітету з вірменських питань Конгресу США і вітає рішення про передачу резолюції Н. Res. 296 в Палату представників. Ця двопартійна резолюція підтверджує Геноцид вірмен і безпрецедентне гуманітарне сприяння Америки, тим які пережили перший геноцид 20 століття», — заявив виконавчий директор Вірменської асамблеї Америки Брайан Ардуні. Раніше конгресмени Адам Шифф і Гус Біліракіс виступили з ініціативою представити нову резолюцію по Геноциду вірмен.

Проект спрямований на заперечення відмови Геноциду вірмен, визнання і згадка урядом США Геноциду вірмен, важливість підвищення обізнаності про Геноцид вірмен в плані запобігання подібним злочинам надалі. «Ми раді повідомити, що резолюція про визнання Геноциду вірмен буде спрямована на голосування. Геноцид, вчинений в 1915 — 1923 роках, в результаті якого було вбито 1,5 мільйона вірмен, а також представників інших етнічних груп і народів, в реальному часі був зафіксований американськими дипломатами», — заявили члени Комітету Конгресу США з вірменських питань.

Американські ЗМІ вважають імовірним, що демократи Палати представників наступного тижня ратифікують цю резолюцію.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net