Світ

Палестина просить РБ ООН захистити її від Ізраїлю

ООНПалестина направила лист до Радбезу ООН з проханням вжити заходів у зв’язку з останньою ескалацією ситуації в секторі Газа, йдеться в листі постпредства Палестини при ООН, передає РИА Новости.

«Рада Безпеки повинен вжити заходів для запобігання подальшої ескалації, забезпечення міжнародного захисту палестинського народу в умовах цієї незаконної ізраїльської окупації і залучення Ізраїлю до відповідальності за ці злочини і всі злочини, які він продовжує здійснювати на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим», — йдеться в листі.

Майже дводенний обмін ударами забрав життя чотирьох осіб з ізраїльського боку і близько 25 з палестинської, ставши наймасштабнішим і кровопролитним раундом палестино-ізраїльського протистояння з військової кампанії літа 2014 року. Обстріл могли поставити під питання безпеку проведення міжнародного музичного конкурсу «Євробачення», який запланований на середину місяця в Тель-Авіві. Цього тижня мусульмани починають святкувати Рамадан, а ізраїльтяни відзначають День Незалежності-71-у річницю утворення своєї держави. Минулої ночі сторони припинили обмін ударами.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net