Політика

ПАРЄ закликала США відмовитися від смертної кари

Вперше за 20 років у США на федеральному рівні було прийнято рішення про здійснення смертної кари щодо п’яти ув’язнених.

Генеральний доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з питання скасування смертної кари Тітус Корлецян розчарований рішенням Сполучених Штатів Америки відновити приведення у виконання смертних вироків. Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

«Я глибоко розчарований тим, що федеральний уряд США прийняв рішення відновити смертну кару після фактичного 16-річного мораторію», — заявив Корлецян.

Він підкреслив, що «смертна кара завжди є жорстоким і нелюдським покаранням, яким би не був злочин, і вона більше не повинна застосовуватися в демократичних державах, які дотримуються прав людини».

Корлецян закликав федеральну владу США повністю відмовитися від такого виду покарання.

«Я закликаю федеральну владу Сполучених Штатів, які є державою-спостерігачем у Раді Європи, розглянути на політичному рівні можливість повної відмови від цього покарання відповідно до наших спільних цінностей, викладених у Загальній декларації прав людини та в міжнародних договорах», — заявив представник ПАРЄ.

Нагадаємо, у США вперше за 20 років було прийнято рішення про смертну кару для 5 заарештованих.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net