Світ

Партія Ердогана знову висуне кандидатом у мери Стамбула Біналі Йилдирима

ЙылдырымБіналі Йилдирим буде кандидатом від Партії справедливості і розвитку (ПСР) президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на повторних виборах мера Стамбула, повідомляє ТАСС з посиланням на Мilliyet.

«Наш кандидат відомий. Це Біналі Йилдирим», — заявив Ердоган.

У свою чергу, провідна опозиційна Народно-республіканська партія (НРП) Туреччини оголосила, що повторно висуне кандидатом Экрема Имамоглу.

Згідно з офіційними даними, Имамоглу випередив Йилдирима, набравши на виборах 31 березня 4,171 млн голосів виборців. ПСР вперше з 2002 року поступилася на муніципальних виборах в Стамбулі, мером якого з 1994 по 1998 рік був Ердоган. Після оголошення офіційних результатів партія турецького лідера подала апеляцію у Вищу виборчу комісію з вимогою скасувати підсумки виборів мера в Стамбулі і повторити їх у зв’язку з порушеннями, допущеними при голосуванні.

У понеділок Вища виборча комісія Туреччини прийняла рішення скасувати результати виборів у Стамбулі повідомила, що сертифікат про визнання мером кандидата від НРП буде відкликаний. Нові муніципальні вибори призначені на 23 червня.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net