Аналітика

Пашинян назвав ціну перемоги революції у Вірменії (відео)

PashinyanПрем’єр-міністр Вірменії запевнив, що не має тіньових зобов’язань перед ким-небудь, так як гроші на революцію він отримав від простих людей. За словами Пашиняна, без соціальних мереж революція взагалі була б неможлива.

Революція у Вірменії 2018 року була «тріумфом романтизму над прагматизмом», заявив в інтерв’ю РБК прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян. Однак гроші на неї все ж доводилося витрачати, сказав він, відповідаючи на зауваження кореспондента, що будь-яку революцію хто-небудь та фінансує.

«Ми приблизно витратили на нашу революцію $200 тис. звідки з’явилися ці гроші? Ми попросили у людей. У нас був електронний гаманець, і вірмени з усіх країн, між іншим, більшість з Росії, дарували нам гроші. Ми витратили ці гроші, і щотижня в процесі революції ми публікували скільки грошей ми витратили і для чого», — розповів Пашинян.

За словами прем’єр-міністра, такий підхід дозволив революціонерам не опинитися в боргу перед тими чи іншими колами.

«Ось чому у мене і у нашого уряду немає ніяких тіньових зобов’язань ні перед однією особою або корпорацією», — зауважив прем’єр-міністр. За його словами, в результаті у Вірменії ситуація змінилася так, що зараз тут «немає ніяких монополій».

Іншою важливою умовою перемоги «революції любові» Пашинян назвав появу соціальних мереж.

«Коли я вийшов з в’язниці (в 2009 році Пашинян був заарештований за участь у заворушеннях 1-2 березня 2008 року, а потім був засуджений до семи років позбавлення волі, але в травні 2011 року вийшов на свободу по амністії. — РБК), я побачив, що є YouTube, є Facebook, є Twitter. І я почав розуміти, що є можливість для опозиційного діяча використовувати цю комунікацію… Коли я став депутатом, я свої виступи публікував на своїй Facebook-сторінці і в YouTube. У 2016 році переглядів всіх моїх виступів разом узятих було приблизно 10-15 млн. В світі живе 10 млн вірмен. Це означає, що теоретично можна сказати, що кожен вірменин хоч один раз побачив мій виступ», — розповів Пашинян.