Економіка

Пашинян назвав реалістичним двозначне зростання економіки Вірменії

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на засіданні уряду назвав реалістичним забезпечення двозначного зростання економіки.

Перед цим він навів мають статистичні дані за липень.

«У липні зафіксовано зростання економічної активності на 8.1%, що є дуже хорошим показником. Крім того, обсяги промислового виробництва зросли на 16.1%, зростання сфери будівництва — на 41%, товарообігу — на 9.1%, сфери послуг — на 14.9%. Середня заробітна плата зросла на 8%, а експорт — на 19.5%», — сказав він.

Пашинян також додав, що в зрізі перших 7 місяців року темпи зростання економічної активності подвоїлися, обсяги промислового виробництва зросли на 8%.

«Аналіз даних цього року показує нам, що фіксація двозначного економічного зростання — це не фантастика. Сьогодні для нас найбільшою проблемою є те, що є питання за обсягом, темпу і графіку капітальних інвестицій. Якщо цю проблему вдалося б ефективно вирішити, то сьогодні наші економічні показники були б набагато вище», — заявив прем’єр.

Пашинян нагадав, що головним завданням уряду є планування капітальних інвестицій на 2020 рік, належна організація тендерів, їх проведення та укладання контрактів за всіма капітальних вкладеннях до 1 січня.

«Треба брати до уваги не тільки бюджетні кошти, а й ті додаткові ресурси, які можуть виникнути в процесі, як в цьому році. При появи цих додаткових коштів ми не повинні тижнями обговорювати, на що їх витрачати», — сказав Пашинян.