Світ

Пашинян назвав рушійну силу проведеної у Вірменії економічної політики

Економічна революція у Вірменії повинна базуватися на конкретних ідей та їх втіленні в життя, заявив в п’ятницю прем’єр-міністр Нікол Пашинян на зустрічі з гостями і учасниками Sevan Startup Summit 2019.

«Революція повинна проходити саме в образі думок» , — сказав він, підкресливши важливість сприйняття і використання всіма громадян Вірменії можливостей стартапів.

За його словами, стартапи є найважливішою майданчиком з реалізації урядом програми з розвитку Вірменії, надаючи унікальну можливість для матеріалізації ідей за допомогою залучення інвестицій.

«Важливо, щоб кожен громадянин усвідомив, що він може досягти багато чого завдяки своєму розуму і ідеям, навіть якщо не володіє ніякими матеріальними можливостями. Головне-зуміти переконати потенційних інвесторів внести свій внесок і отримати свою частку успіху», — сказав він.

Пашинян підкреслив, що подібний підхід повинен бути застосований не тільки в політиці, а й у всіх сферах життєдіяльності Вірменії. За його словами саме на цьому базувалася відбулася в 2018 році ненасильницька «оксамитова» революція, так як в її основі лежала ідея кількох особистостей.

Прем’єр-міністр назвав необхідним, щоб у Вірменії змінилося відношення до розвитку, в якому важливу роль грали б не гроші, а ідеї. «Ми бажаємо, щоб у новій Вірменії стартапи стали провідним мисленням і менталітетом, щоб кожна людина розуміла, що майбутнє залежить від його таланту і вірив у свої сили», — підкреслив Пашинян.

Четвертий щорічний Sevan Startup Summit проводиться на березі озера Севан з 28 липня по 3 серпня, в ньому беруть участь 120 стартапів з Вірменії і 45 країн, а також більше 1000 підприємців, приватних інвесторів і представників венчурних фондів з усього світу.

Учасники Sevan Startup Summit поборються за призовий фонд в $ 100 тис. доларів, а також гарантований інвестиційний фонд в $ 100 тис., який буде надано 2-3 стартапам.