Світ

Пашинян розповів про зміни в пост оксамитової Вірменії

Никол ПашинянУ річницю свого обрання прем’єром Нікол Пашинян оприлюднив 100 фактів про зміни, що відбулися у Вірменії після «оксамитової революції». Перераховувати всі пункти ми не станемо, вони охоплюють практично всі сфери життя країни, при цьому про них неодноразово говорилося за минулий період часу. Виділимо лише ключові моменти прем’єрського звіту.

Почав глава уряду з фінансово-економічних показників. В першу чергу, він відзначив перевиконання бюджетних доходів на 62 мільярди драмів (127 мільйонів доларів). Раніше повідомлялося про 40 мільярдів (82 мільйони доларів), проте зараз ця цифра збільшилася.

Другий факт – це виплати за податковими зобов’язаннями на 120 млрд драмів (245 мільйонів доларів) з боку бізнесу.

За звітний період на 40% зросла кількість надрукованих контрольно-касових чеків, що на його думку, говорить про підвищення прозорості бізнесу та податкового адміністрування. За рік з тіні була виведена 51 тисяча робочих місць.

Він вказав також на зростання заробітних плат військовослужбовцям і вчителям, з липня і вересня минулого року відповідно.

Також за його словами, Вірменія почала процес закупівлі багатофункціональних винищувачів Су-30СМ. Про це вже можна говорити відкрито, сказав прем’єр. Про інші закупівлі зараз він не може сказати. Зарплати 1650 працівникам Вірменської АЕС підвищено в середньому на 15%. Найближчим часом планується підвищити зарплату працівникам Високовольтних електромереж.

Особливу увагу влада приділяє підвищенню зарплат в силових структурах. В Службі національної безпеки зарплати зросли на 30%, найближчим часом планується також підвищення зарплат поліцейським.