Прогрес

Пекін і Шанхай увійшли в десятку найбільш інноваційних міст світу

Шанхай і Пекін увійшли в десятку найбільш інноваційних міст світу. Про це йдеться в доповіді, представленій на інноваційному форумі «Пуцзян», що відбувся в Шанхаї, повідомляє ТАСС з посиланням на «Чжунго сіньвеньван».

Доповідь підготовлена на основі рейтингу, складеного шанхайськими дослідницькими інститутами у співпраці з видавничою компанією Springer Nature. Рейтинг підготовлений за підсумками вивчення публікацій з 2012 по 2017 рік у 82 найвпливовіших наукових виданнях світу, включаючи Nature, Science і Cell. На основі зібраних даних був підрахований внесок того чи іншого міста в глобальні інновації з урахуванням того, де розташовувалася та дослідницька структура, яку представляв автор статті.

20 міст світу були включені в список тих, які стали джерелами ключових глобальних інновацій в науці і техніці. Рейтинг очолив Нью-Йорк. Друге і третє місця розділили Бостон і Пекін. Шанхай розташувався на сьомому місці. До першої десятки увійшли також Сан-Франциско, Токіо, Париж, Лос-Анджелес, Сеул і Лондон.

Найвпливовішим дослідницьким закладом в рейтингу названий Гарвардський університет. Пекінський університет і Університет Цінхуа — на сьомому і десятому місцях. Шанхайський Фуданьский університет і Університет транспорту розмістилися на 21-му і 29-му місцях відповідно. У розділі за найбільшою кількістю наукових відкриттів лідируючу позицію зайняв місто Сан-Франциско (12 наукових відкриттів). Пекін і Шанхай відзначені в дослідженні за три і два відкриття відповідно.