Економіка

Пекін вживатиме відповідних заходів, якщо Вашингтон підвищить тарифи

Китай и СШАМіністерство торгівлі Китаю заявило, що вживе заходів у відповідь, якщо Вашингтон продовжить реалізацію плану з підвищення тарифів на китайський імпорт. У міністерстві зазначили, що зростання торгових розбіжностей не відповідає інтересам ні країни, Ні світу.

Відповідно до документа, опублікованого Федеральним реєстром США, мита на ввезення ряду китайських товарів будуть підвищені з 10 до 25%, повідомляє РБК https://www.rbc.ru / з посиланням на Reuters. Мова йде про продукцію на загальну суму в $200 млрд. Нові правила вступлять в дію з 10 травня.

Вказується, що Управління торгового представника США (USTR) повинен буде визначити, для яких товарів з КНР можуть бути зроблені винятки.

Коментуючи ситуацію, президент Дональд Трамп зазначив, що найближчим часом повинні пройти нові переговори китайської делегації з Джо Байденом за новим торгового договору. «Подивимося, чим вони закінчаться, але я дуже радий, що нові мита поповнять американську скарбницю. Відмінно для США, недобре для Китаю», — сказав американський президент.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net