Прогрес

Перше в світі віртуальне блокчейн-плаття купили за $9,5 тис.

Не так давно голландський стартап The Fabricant, студія Dapper Labs і дизайнер Джоанна Ясковска представили Iridescence — унікальне блокчейн-сукня, що існує винятково у віртуальності, яке вже встигли викупити за $9,5 тис., передає Gmbox.

Iridescence-вкрай незвичайний одяг, по-своєму перша в своєму роді. Це не реальне плаття, яке можна одягнути на вулицю, але і не звичайна цифрова одяг, яку можна знайти і купити в багатьох відеоіграх. Це щось зовсім інше.

За словами творців, Iridescence — неповторне віртуальне плаття, яке «зшивається» за мірками покупця і може бути «одягнуто» поверх вашої фотографії. Таким чином, це плаття в якомусь сенсі можна носити, але тільки у віртуальному просторі, а не у фізичній реальності.

До того ж, це плаття знаходиться десь на стику моди і технологій, оскільки воно також є невзаимозаменяемым токеном в блокчейн-мережі Ethereum — це особливий цифровий актив, головним властивістю якого виступає унікальність, тобто принципова неповторність.

Таким чином, навіть не маючи реального фізичного втілення, Iridiscence має цілком реальну цінність. І визначили цінність цієї віртуальної сукні Самі шанувальники культури, моди і технологій-Iridiscence придбали у творців за $ 9,5 тис.