Економіка

Перший урожай органічного картоплі зібраний в Данії продали за 200 євро за кг

картошкаВ кінці квітня в Данії зібрали і продали перший в цьому році урожай органічної картоплі. Її виростили кілька фермерських господарств на острові самсу, передає «Европульс».

Новий урожай купила група компаній, якій належить кілька датських мереж супермаркетів і продуктових бутиків, причому за урожай в 24 кілограми вони заплатили трохи більше 4,8 тисячі євро, тобто приблизно по 200 євро за кілограм. Нова картопля буде продаватися в елітних продуктових бутиках, які претендують цього року на національну нагороду для кращих магазинів фруктів і овочів Frugt- og Grøntprisen.

Така висока вартість картоплі пояснюється тим, що виростити її було складніше, ніж звичайну. Картоплю висадили в грунт на початку березня, а щоб домогтися потрібної температури, використовували спеціальне покриття для теплиць, яке акумулювало сонячне тепло і світло. До того ж поливали картоплю спеціально підігрітою водою з живильним розчином — щоб грунт не промерзла, а картопля краще засвоювала корисні речовини. При цьому використовувалися тільки натуральні добрива і ніяких пестицидів.

Данія займає перше місце в світі за популярністю органічних продуктів — на них припадає близько 10% всіх продуктів, які купують датчани.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net