Men's & Women's

Peugeot презентувала кросовер нового покоління

Водієві доступні функції допомоги при паркуванні, система аварійного гальмування, функція розпізнавання знаків.

Як повідомляє прес-служба французького бренду, продажі автомобіля повинні початися в кінці нинішнього року. Виробництво машини налагодять на заводі в місті Віго (Іспанія). Автомобіль запропонують клієнтам в чотирьох комплектаціях: Active, Allure, GT Line і GT, інформує Ukr.Media.

Новинка побудована на платформі CMP (Common Modular Platform), яка вже лежить в основі нового Peugeot 208 і DS3 Crossback. Габаритна довжина 2008 збільшилася у порівнянні з попередником на 140 міліметрів. Завдяки збільшеній на 60 мм колісній базі об’єм багажного відділення кросовера виріс до 434 л (+10 літрів).

Дизайн машини повторює компактний хетчбек 208 нового покоління, який представили на Женевському автосалоні навесні. Автомобіль отримав масивні колісні арки, високу лінію рельєфного капота, широку сітку і 18-дюймові колісні диски. Також кросовер оснастили фірмовою оптикою з потрійними світлодіодними смужками і спортивною вихлопною системою з двома патрубками.

Peugeot 2008 отримав фірмовий інтер’єр i-Cockpit, який раніше був використаний на кросоверах 3008 і 5008. У салоні машини встановлюється 10-дюймовий сенсорний кольоровий екран мультимедіа, бездротова зарядка для телефону, 4 USB-роз’єму, навігаційна система TomTom, проекційний дисплей і аудіосистема з 10 динаміками.

Автомобіль можна придбати з панорамним дахом. Водієві доступні адаптивний круїз-контроль, система утримання в смузі руху, функція допомоги при паркуванні, система аварійного гальмування, система моніторингу «сліпих зон» і функція розпізнавання знаків.

Новий кросовер комплектується 1,2-літровим бензиновим турбодвигуном PureTech. Потужність агрегату може становити 100, 130 або 155 кінських сил. Також в лінійку двигунів увійшов 1,5-літровий дизельний мотор BlueHDi. Потужність цього агрегату складає 100 або 130 кінських сил. Двигуни можуть працювати спільно з шестиступеневою механічною трансмісією або з восьмиступеневим «автоматом». Привід — тільки передній.

Також Peugeot 2008 отримав повністю електричну версію. Новинка комплектується батареєю ємністю 50 кВт і електромотором. Потужність такої модифікації кросовера складає 136 к. с. і 260 Н·м крутного моменту. Без підзарядки машина може проїхати до 310 кілометрів. Зарядка батарей на 80% займе близько півгодини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net