Соціум

Під час дайвінгу вдалося зняти на відео яйце гігантського кальмара з сотнями тисяч ікринок

Команда дайвера зняла на відео нове морське чудо.

На початку жовтня дослідне судно REV Ocean дрейфувало поблизу норвезького Орста. Дайвери під командою досвідченого підводника Рональда Рааша збиралися оглянути уламки судна у 200 м від берега. Але на шляху до нього їхню увагу привернуло щось дуже незвичайне. Це було яйце, ймовірно, 10-щупальцевого гігантського кальмара, що мешкає в холодних полярних водах, інформує Ukr.Media.

Величезний прозорий кокон з дивною субстанцією всередині — це захисний мішок, який оточує ікринки з сотнями тисяч крихітних кальмарів. Ну, як крихітних, щодо самого яйця, а так їх цілком можна розгледіти неозброєним оком. Точні розміри цього виду кальмарів невідомі, вченим ще не траплялися дорослі особини, але все вказує на гігантизм. Взяти хоч би саме яйце — навіть якщо припустити, що воно роздулося, все одно його самка повинна бути розмірами з кита, не менше.

За всю історію вивчення підводного світу такі яйця знаходили лише кілька десятків разів. Переважно тому, що вони плавають на великих глибинах, куди заради цікавості ніхто пірнати не наважиться. А про спосіб життя самого виду кальмарів ще менше даних. Це справжнє морське чудо, яке ховається в заполярних водах і не поспішає розкриватися перед людьми.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net