Світ

Під час відновлення Нотр-Даму розгорівся скандал через шпиль

Реставратор і архітектор не можуть дійти згоди в питанні про те, чи потрібно відновлювати автентичний шпиль або модернізувати його.

Французький генерал Жан-Луї Жоржелен, якому президент Франції доручив займатися відновленням після пожежі собору Нотр-Дам, вступив у конфлікт з головним архітектором об’єкта Філіпом Вільневом щодо реконструкції згорілого шпиля споруди. Про це повідомляє Le Parisien.

Пояснюється, що Жоржелен, як і французький лідер, є прихильником «певної модернізації» стильового рішення шпиля, тоді як архітектор суворо дотримується думки про необхідність автентичного його відновлення.

«У тому, що стосується головного архітектора, то я йому вже неодноразово пояснив, щоб він заткнув пельку, бо нам слід на розумній основі зробити вибір, який буде найкращим для собору Нотр-Дам, для Парижа і для всього світу», — заявив генерал.

За словами Жоржелена, основні питання щодо характеру реконструкції собору і, зокрема, його шпиля будуть вирішені на початку 2021 року.

Нагадаємо, 15 квітня сталася велика пожежа в соборі Паризької Богоматері. Обвалився шпиль будівлі і постраждала велика частина даху. Основна конструкція і реліквії вціліли. Слідчі вважають, що займання могло початися через коротке замикання. Свинець містився як у несучій конструкції, так і в шпилі будівлі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net