Соціум

Піклуючись про граматичні помилки в Мережі люди є менш приємними особами

в сетиЛюди, яких можна зарахувати до так званим «граммар-наці» (користувачі Мережі, які дуже педантично ставляться до питань грамотності), є не надто приємними особами і в реальному житті. До таких висновків, як повідомляють закордонні ЗМІ, прийшли дослідники зі Сполучених Штатів Америки, передає Planet-today.

Вчені кажуть, що по реакції на помилки в тексті можна визначити деякі особистісні якості людини. Граммар-наці, як правило, є інтровертами, які звикли судити людей за помилки.

«Такі люди самі описують себе як сумлінних, але не дуже відкритих і не мають до спілкування персон, і ці формулювання повністю відповідають реальній картині. В цілому, можна навіть сказати, що мова йде про не дуже приємних персон», — розповідають дослідники.

Вчені провели експеримент за участю кількох десятків добровольців, щоб визначити, як ставлення до чужих (і своїх) граматичних помилок співвідноситься з особистісними якостями.

Для цього добровольцям давали читати відповіді на якесь оголошення, написані з великою кількістю помилок.

Піддослідні, які звертали дуже пильну увагу на помилки, робили певні висновки про що написали тексти з помилками людей — наприклад, вважали їх дурними і негідними. Тобто, судили незнайомих людей на підставі незначного критерію.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net