Прогрес

Піраміда, яка була знайдена в Перу, виявилася древнішою за єгипетські

Будова, якій близько 5000 років, знаходиться в хорошому стані.

У Перу археологи виявили загадкову пірамідальну структуру в масивному археологічному комплексі. Піраміда, можливо, використовувалася для церемоніальних цілей і навіть могла бути місцем людських жертвоприношень. Це відкриття допоможе дослідникам краще зрозуміти одну з перших.

Відкриття зробили співробітники та експерти археологічного проекту Сечіна під час розкопок. Будова була похована глибоко в землі. Команді фахівців і робітників потрібно заглибитися на 5,5 м і перемістити великі камені, щоб розкрити пірамідальну споруду цілком. В даний час відомо, що вона складається з ряду щаблів з плит і каменів. Піраміді, як вважають, близько 5000 років, вона знаходиться в хорошому стані, інформує Ukr.Media.

Первісна оцінка дослідника полягає в тому, що піраміда використовувалася в ритуальних і, можливо, релігійних цілях. Багато культур в стародавніх Андах використовували подібні споруди для обрядів та жертвоприношень. Поруч з пірамідою археологи виявили два людські черепи. Їх аналіз показав, що черепи належали дорослому і маленькій дитині. Збоку від будови також знайшли скелет.

Характер східчастої структури і її розташування можуть означати, що вона використовувалася для доступу до центру стародавнього об’єкта. Роботи по вивченню піраміди продовжаться, а знайдені в її околицях останки будуть ретельно вивчені.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net