Соціум

Після терактів у США дітям купують куленепробивні рюкзаки

Батьки турбуються про безпеку своїх дітей і купують їм куленепробивні рюкзаки в надії на те, що вони зможуть захистити їх дитину в разі чергової стрілянини.

Куленепробивні рюкзаки надійшли в продаж ще минулого року після стрілянини в школі в Паркленді, але після терактів у Техасі та Огайо попит на них зріс. Про це повідомляє The Independent у четвер, 8 серпня.

Вже у вересні діти повертаються до школи після низки терактів з використанням напівавтоматичної зброї. Батьки стурбовані тим, що їхні діти також можуть стати жертвами чергової стрілянини. Деякі компанії вирішили заробити на цьому страху і почали продавати куленепробивні рюкзаки.

«Батьки не повинні купувати куленепробивний рюкзак для своєї дитини, просто щоб вона була у безпеці в школі. Це не нормально. Я прийму заходи, щоб захистити наших дітей», — написала в Twitter сенатор від штату Каліфорнія і кандидат у президенти США Камала Харріс.

Мережа Walmart, в одному з супермаркетів якої відбулася остання стрільба, почала продавати куленепробивні рюкзаки поруч з вогнепальною зброєю.

Нагадаємо, що в США 3 серпня чоловік з автоматом АК-47 увійшов у супермаркет в Ель-Пасо і відкрив стрілянину — загинули 20 людей.

Наступного дня сталися ще два теракти. В Дейтоні, Огайо, загинули 10 осіб, ще 16 були поранені. У Чикаго невідомий відкрив стрілянину по дитячому майданчику — 7 осіб отримали поранення.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net