Здоров’я

Пластир зможе замінити глюкометр для діабетиків

Пацієнтам з діабетом дуже важливо постійно відстежувати рівень глюкози в крові. Особливо це стосується діабету 1-го типу. Для цього діабетики використовують глюкометр-прилад для вимірювання рівня глюкози в крові і в інших органічних рідинах. Для проведення дослідження (також в домашніх умовах) пацієнту доводиться проколювати палець.

Але тепер вчені запропонували безболісну і більш оперативну систему. Йдеться про водонепроникний сенсор, який подібно пластиру закріплюється на руці. Він в безперервному режимі протягом доби фіксує рівень глюкози. Пластир міняється раз в 2 тижні, а показники за останні 8 годин передаються на телефон пацієнта.

Розробкою подібних пластирів активно займаються останні роки. І, за словами експертів, незабаром вони витіснять глюкометри. На даний момент системи моментальної оцінки рівня цукру поширюються по субсидії більш ніж в 30 країнах, включаючи Іспанію, Ірландію та Грецію.

Такі системи дозволяють людині займатися спортом і частіше перевіряти рівень глюкози без яких-небудь незручностей (в середньому користувачі систем моментальної оцінки перевіряють цукор 12 разів на день). Плюс, зібраними даними можна поділитися з лікарем.