Економіка

Платну кільцеву дорогу навколо Києва будуватиме китайська компанія

У Міністерстві інфраструктури України планують розпочали будівництво вже наступного року.

Китайська компанія Poly Changda Engineering Co. Ltd будуватиме велику кільцеву дорогу навколо Києва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що 31 жовтня у відомстві підписали меморандум про співробітництво з китайською компанію в рамках реалізації першої черги будівництва Великої автомобільної кільцевої дороги (ВКАД) «Транспортне сполучення між М-05 Київ-Одеса та М-06 Київ-Чоп».

Як заявляють у міністерстві, дорогу ремонтуватимуть на основі концесії, а будівництво може розпочатися вже наступного року.

«В Україні ще не було досвіду концесійних доріг, тому дуже важливо починати такі проєкти саме з великими надійними стратегічними партнерами», – наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Довідково. Концесія – це договір про передачу ресурсів, підприємств та інших господарських об’єктів, які належать державі, в тимчасову експлуатацію іноземним фірмам, приватним особам чи іншим державам.

Нагадаємо, з 1 вересня 2019 року в Україні набули чинності нові будівельні норми (ДБН) з проєктування доріг, які мають підвищити безпеку руху. Нові норми поширюватимуться на будівництво нових і реконструкцію та капремонт наявних доріг поза межами населених пунктів.

Джерело: 5.ua

Аспекты.net