Аналітика

Політолог: Карабахському конфлікту не 30, а 100 років

на постуАзербайджан веде проти Арцаха гібридну війну. Про це заявив політолог Олександр Манасян, виступаючи на форумі «стратегічний альянс Вірменія-Арцах», що проходить в Степанакерті. Ініціатором проведення форуму виступила АРФ Дашнакцутюн.

За його словами, невірні формулювання спотворюють образ конфлікту. «Ми постійно говоримо, що конфлікт почався в 1988 р і це навіть відображено в документах. Але у конфлікту більше 100 років історії. Говорити 30 років і 100 років – від цього змінюється образ конфлікту», — заявив Манасян.

У числі невірної термінології він вказав території. «Заявляють про звільнені території поза Арцаха. Але досить подивитися на карту і переконатися, що така термінологія це результат спроб Азербайджану ототожнити Карабах з НКАО», — зауважив політолог.

«Участь Арцаха-тотально поширена думка, що Баку вивів його з переговорів. Але ОБСЄ не приймала якесь рішення на цей рахунок, співголови відвідують Арцах, і ця човникова дипломатія говорить про те, що Арцах не виведений з переговорів. Чому ми повторюємо вигідні Баку речі? Це Арцах повинен заявити, що не стане говорити з Баку, поки той не визнає геноцид вірменського населення Азербайджану», — вважає Манасян.

За його словами, Баку продовжує гібридну війну, використовуючи інформаційні та економічні засоби. При цьому формально виходить, що дотриманий принцип незастосування сили.