Світ

Помпео: У Грузії не буде нестачі в підтримці США на шляху вступу в НАТО

Зусилля Грузії зміцнюють мою віру і від імені президента Дональда Трампа і всього уряду США заявляю, що у вас не буде нестачі в підтримці США на шляху вступу в НАТО. Про це державний секретар США Майк Помпео заявив на брифінгу після зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе, повідомляє Інтерпрессньюз․

Держсекретар США торкнувся 10-ї річниці Хартії стратегічного партнерства і зазначив, що в ювілейній декларації, яка буде опублікована сьогодні, визначені майбутні напрями двосторонніх відносин.

«Я сподіваюся, що вони і надалі будуть протікати з дружнім настроєм і будуть засновані на загальних зобов’язаннях. Грузія взяла на себе роль лідера в ранзі союзника-аспіранта НАТО і, напевно, це одна з причин, по якій ми тісно співпрацюємо. Президент Трамп закликав усі нації проявити більше зусиль для того, щоб подолати глобальні виклики. Грузія сумлінно виконує цей заклик в контексті боротьби з тероризмом в Афганістані. Зараз, коли ми виступаємо перед вами, 32 хоробрих воїна-грузина знають, що відмовилися від усього, щоб пліч-о-пліч разом з американськими солдатами боротися за мир. Загалом 870 грузинських солдатів внесли там внесок у миротворчу місію НАТО. Крім Афганістану, Грузія робить все для того, щоб її сили бездоганно здійснили інтеграцію з військами НАТО. Додатковий успіх у цьому напрямку зміцнить і наші стратегічні цілі, так як альянс продовжує співпрацювати з Грузією у форматі Чорноморської регіональної ініціативи», — зазначив Майк Помпео․

Бахтадзе подякував держсекретаря за тверду підтримку Грузії і підкреслив результати, досягнуті протягом 10 років стратегічного партнерства США-Грузії.

« Велика частина досягнень Грузії є безпосереднім результатом успішного стратегічного партнерства США і Грузії, 10-річчя якого ми відзначаємо сьогодні. Протягом останніх 10 років ми досягли зі Сполученими Штатами Америки динамічного і всеосяжного співробітництва і наші зв’язки досягли безпрецедентного рівня при Адміністрації президента Трампа»,- заявив він.