Прогрес

Поради нейробіолога: 6 ефективних способів зберегти мозок здоровим

У чому полягає секрет підтримки здоров’я людського мозку? Погодьтеся, питання не з легких. На щастя, останні кілька десятиліть нейробіологи активно займалися його вивченням, і сьогодні готові поділитися з нами досить цікавими відповідями, інформує Ukr.Media.

Пропонуємо ознайомитися з 6 порадами, які допоможуть турбуватися про здоров’я вашого мозку від доктора Тари Сварт:

Порада 1

Доктор Сварт рекомендує вживати в їжу такі топ-5 продуктів: лосось, авокадо, яйця, горіхи і злаки, а також кокосову та оливкову олію.

За її словами, попри те, що людський мозок важить всього від одного до двох кілограмів, він поглинає до 20-30% поживних речовин, що надходять в організм при дотриманні збалансованої дієти. При цьому глюкоза є цінним ресурсом для нормальної роботи мозку.

Порада 2

Адекватна тривалість сну. Для того, щоб очиститися і нормально відпочити, мозок потребує 7 або 8-годинний нічний сон. Ось чому сон так важливий.

Порада 3

Поповнення водного балансу. Щодня рекомендується випивати півлітра води на кожні 15 кг ваги тіла. Для середньостатистичного чоловіка це приблизно 3 літри води на добу.

Порада 4

Кисень. Всього 10 глибоких вдихів-видихів зроблених перед важливою зустріччю, можуть направити в ваш мозок необхідні додаткові ресурси для більш ефективної роботи.

Порада 5

В ідеалі ви повинні рухатися впродовж дня, роблячи в середньому 10000 кроків.

Порада 6

Медитація. Науково доведено, що щоденні 12-хвилинні заняття медитацією знижують рівень гормонів стресу в крові, збільшуючи витримку між інстинктивною емоційною реакцією і тим, як саме ви вчините або почнете думати.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net