Men's & Women's

Porsche показала прототип свого першого серійного електрокара Taycan

Компанія Porsche привезла до Шанхаю пізній прототип свого першого серійного електрокара Taycan. Демонстраційні заїзди злегка закамуфльованого автомобіля відбудуться на полігоні Porsche Experience Center, а потім він побуває на заходах в США і Великобританії, передає Autonews.

Електрокар вже випробував Лі Чао-Китайський гонщик, який виступає в кузовному чемпіонаті Asian Carrera Cup. «Ходова частина нового Taycan пропонує широкі можливості і забезпечує точність управління, характерну для спортивного автомобіля, так і комфорт у далеких поїздках, властивий седану. При цьому вирішальну роль відіграють низький центр ваги і система управління задніми колесами, — підкреслив Лі Чао. — Taycan дуже чітко входить в повороти і прекрасно тримає дорогу».

Porsche Taycan укомплектують двома електричними моторами (по одному на передній і задній осі), схожими з тими, що застосовуються на гібридному спортпрототипе Porsche 919 Hybrid. Агрегати, сумарна віддача яких складе 600 к. с., працюватимуть разом з бортовою 800-вольтовою системою.

Porsche Taycan здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за 3,5 сек., а на розгін з нуля до 200 км/год потрібно не більше 12 секунд. Максимальна швидкість електромобіля перевищує 250 км на годину.